Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

180 деца от община Добричка пяха и танцуваха по случай Международния ден на ромите

Народно читалище „Пробуда” село Победа бе домакин на празничен концерт, посветен на Международния ден на ромите 8 април.

„С отворено сърце към толерантност и единство“ бе мотото под което премине празникът.

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева приветства присъстващите.

„Днешният ден е символ на Вашето желание за обединение и стремеж към равноправно приобщаване в глобалния свят и европейското семейство. Обновяването, но и запазването на самобитността Ви, е правилният път към достойното Ви интегриране в етническия пъзел на Европа.

Пожелавам Ви да съхраните и развиете своята идентичност и култура, запазвайки корените си и богатите традиции! Ние в Община Добричка ценим многообразието и насърчаваме разбирателството между всички общности, затова нека заедно продължаваме да живеем и работим  във взаимно уважение и приемане“, каза тя.

В концерта се изявиха талантливи деца, ученици  и младежи от общината. Те сътвориха на сцената на читалището в с. Победа пъстър, усмихнат и цветен парад, в който се включиха 180 участници - ученици от 12 училища, деца от една детска градина и младежки групи от 2 читалища. Най-малките – малчуганите от детската градина в Карапелит показаха наученото в дейностите по Проекта „Създаване на мобилна група от преподаватели като иновативна форма на обучение в община Добричка“. Участниците получиха грамоти и предметни награди от кмета на Община Добричка.

c