Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Магазин за българска храна отваря в Добрич, с печалбата ще развива село в областта

Петият магазин за изцяло българска храна “Хора от народа” отваря врати в Добрич на 7 март 2024 г. с адрес ул. “Отец Паисий” 54А до бензиностанция ЕКО.

Храната е не само българска, а и чиста, посочва пред Про Нюз Добрич Пламен един от основателите на магазина Пламен Ангелов. Магазинът се намира в помещение с площ от 180 кв.м. площ.

Магазин за българска храна отваря в Добрич, печалбата се инвестира в с. Крагулево 

Обектите от веригата набират популярност последните месеци, като вече са открити магазини в София и Варна. Вече работи и механа под същата марка в морския град.

Целта на магазините е да предоставят възможност на хората да се хранят с българска и чиста храна, сподели Ангелов. Освен това идеята на собствениците е да предоставят еднакви условия на труд за всички служители, независимо дали са в София, Варна или Добрич. Те получават една и съща заплата, а с разрастването на веригата магазини ще се търсят възможности и за по-големи възнаграждения, за да се връщат хора от чужбина и да работят тук.

Магазинът работи директно с производители, като стоката в магазина се предлага на цени, определени от земеделския стопанин или производител. 10% от печалбата на магазина отиват за село Крагулево, където има идея да се изгради най-големият рехабилитационен център в България за деца и възрастни хора, каза Пламен Ангелов.

c