Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Нов магазин на Lidl отваря в Добрич – в новия търговски парк на "Хиполенд" (СНИМКИ)

Първите си клиенти до края на годината ще посрещнат и други обекти в новия търговски парк на "Хиполенд" в Добрич

В Добрич веригата супермаркети Lidl ще открие най-новия си магазин. Той ще се намира на адрес  бул. „25 септември“ №70 , в новия търговски парк на "Хиполенд" на мястото на бившия обувен завод "Добрич". От търговската верига обявиха, че откриването ще се състои на 16 декември, събота, от 9 часа.

Това е вторият магазин на Lidl в Добрич и трети в областта. По наша информация, предстои изграждане на магазин от веригата и в Каварна през 2025 година.

Наш репортер видя на място, че тече трескава подготовка на първите обекти, които ще отворят врати, както и в целия търговски парк.

Според неофициални източници, освен Lidl, там преди коледните и новогодишни празници ще отворят единствените за Добрич магазини на TEDi, Orange книжарница, Sport Vision, 1 minute и вторите в града обекти на  дрогерия Lilly и KiK.

Следващата група търговски обекти - магазини и заведения, ще бъдат открити през януари, като се очаква тогава да започнат да посрещат клиенти детски кът Capella Play, Hippoland, аптека Propolis, LC Waikiki, LA pizza и др.

Официалното откриване на търговския парк на „Хиполенд“ ще бъде през март 2024г. с грандиозно събитие. Тогава ще заработи и последната група обекти, които са сключили договори за своите брандове.

Припомняме, че модерният търговски център  е разположен на 37 000 кв. м, а застроената му площ е 16 306 кв. м.  Предвидени са  22 големи /с площ между  450 и 2400 кв. м/ и още 7-8 по-малки обекта /за местни търговци и услуги/. Според първоначалната информация, инвестицията на „Хиполенд“ в новия търговски парк възлиза на 15 милиона евро.

c