Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Концерт на певицата Нели Петкова, кулинарно изложение и ретро коли за празника на Тервел

На Гергьовден за 14 път град Тервел ще отбележи празника на града. Проявите по този повод започват от днес, когато сили ще преборят майстори на чистия бридж. Турнирът ще започне в 10,00 часа в барчето на Общината.

На 1 май тервелчани ще видят най-новия юбилеен спектакъл на ФА „Тракия“, наречен „В делник и празник“. Концертът ще се проведе в 18,00 часа в залата на НЧ „Димитър Дончев-Доктора“. Входът е свободен.

Празничният 6 май ще започне в 9,00 часа със света литургия, след която ще бъдат осветени курбани, дарени от кмета инж. Симеон Симеонов и почетния гражданин на Тервел Мариян Колев.

В 9,30 часа на площад „Кан Тервел“ ще започне кулинарното изложение „Пролетни празници в Тервелско“ с алея на занаятите и изкуствата. Участие ще вземат самодейните състави при читалищата и пенсионерските клубове, както и местни творци и занаятчии.

В 10,00 часа всички деца до 10 години са поканени да участват в борба за „Най-здраво великденско яйце в Тервел“. В надпреварата могат да участват само писани кокоши яйца.

В 11,00 часа на площада пред общината инж. Симеон Симеонов ще открие първото изложение на ретро автомобили, което се организира съвместно с клуб „Толбухин“ от Добрич с председател Петър Георгиев. В него ще участват и местни ретро маниаци. Празничната програма ще завърши в 18,00 часа, на откритата сцена, с концерт на певицата Нели Петкова.

В деня на Тервел жителите и гостите ще могат да посетят и музейната експозиция. Тя ще работи от 10,00 до 16,00 часа.

c