Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

"Лулис Мел - България" в Ген. Тошево спечели отличие в Годишните награди на Forbes

Мелничарска компания, базирана в Генерал Тошево, спечели почетното трето място в престижната класация на Forbes за ПРОИЗВОДСТВЕНО ПРЕДПРИЯТИЕ НА ГОДИНАТА за 2024 г. Това е ЛУЛИС МЕЛ - БЪЛГАРИЯ ЕАД, която е българското дъщерно дружество на гръцката LOULIS FOOD INGREDIENTS S.A. Церемонията по награждаването се състоя на годишните награди Forbes Business Awards, които се проведоха в София.

Наградата бе връчена на Иван Христов, търговски мениджър на ЛУЛИС МЕЛ БЪЛГАРИЯ от Евгени Харамлийски - Изп. Директор на Домейн Бойар.

ЛУЛИС МЕЛ БЪЛГАРИЯ разполага с най-модерната мелница за брашно на Балканите, намираща се в Генерал Тошево. Стартира производство през 2020 г.  като за няколко години се изкачва до № 3 по оборот от над 200 мелници в България (официални данни от 2022 г.).

Производственият процес е изцяло автоматизиран, а предприятието допринася за създаването на висока добавена стойност по отношение на партньорите си по технологичната верига (доставчици и индустриални клиенти), като съвместно с тях разработва и внедрява процесни и продуктови иновации, наложили се на пазара. Дружеството беше избрано за производствено предприятие на годината, след като демонстрира на журито как е постигнало над 90% оползотворяване на капацитета на фабриката през 2023 г., като по този показател надминава златния стандарт на ефективното производство (Lean Production) общоприет като утилизация на 85% от инсталираните мощности.

„Лулис Мел - България” Генерал Тошево спечели приза за Иновативна компания на 2023 година

Това е поредното отличие за младата компания, ситуирана в Добруджа, след като през декември 2023г. тя беше наградена за Иновативно Предприятие на годината в категория „Иновационен Мениджмънт“.

 

c