Бизнес

Тристайните апартаменти преобладават в новопостроените кооперации в Добрич

29 жилищни сгради с 62 жилища в тях са въведени в експлоатация в Добричка област през четвъртото тримесечие на 2018 г. Спрямо същия период на 2017 г. броят на кооперациите е с 4 по-малко, но жилищата са с 15 повече, или с 32 %, отчита регионалната статистика. Повече от половината от жилищните сгради – 55 %, са със стоманобетонна конструкция, а с тухлена – близо 38 %, съобщават от отдел „Статистически изследвания” към териториалното статистическо бюро – Североизток.  Област Добрич е на осмо място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради. Най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите Варна,  Пловдив  и Бургас. В Добричка област най-висок – 61 на сто, е делът на новопостроените жилища с три стаи. Двустайните са 24,2 %, само 3 на сто са едностайните квартири. Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през четвъртото тримесечие на 2018 г. в региона е 6 200  кв. м, или с 0.8% повече в сравнение със същото тримесечие на 2017 г., докато жилищната площ  нараства с 36.0% до 4 100 кв. м

Средната полезна площ на едно новопостроено жилище в област Добрич намалява от 130.5 кв. м през четвъртото тримесечие на 2017 г. на 99.6 кв. м през същото тримесечие на 2018 година. В страната средната полезна площ се увеличава от 94.7 кв. м на 98.6 кв. м за разглеждания период.

Добрич е дванадесета сред областите с най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище. Най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище е регистрирана в областите Разград и Ямбол,  а най-малка – в областите Плевен  и Шумен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *