Вторник, 07 май 2024

07.05.2024

Последвайте ни

ЧПГТП „Райко Цончев“ Добрич с благотворителна инициатива "Книги с кауза"

С пълна сила върви благотворителния базар на книги в подкрепа на Дома за онкоболни. От целия град ми се обаждат хора, които искат да дарят книги, съобщи директорът на ЧПГТП „Райко Цончев“ Добрич Надежда Иванова. Училищната общност избра тазиш година за своя благотворителна кауза да подкрепи „Дом за онкоболни“ във Варна. По време на пролетната ваканция ученици, преподаватели и родители посетиха Дома за пръв път. Те помогнаха на домакините да направят пролетно почистване на дворното пространство. Изрязаха изсъхналите клони и дръвчета, оплевиха и освежиха зелените площи около сградата.

Ученици и учители призоваха своите приятели и хора с добри сърца да донесат в сградата на училището, на ул. „България“ 3,  книги, които да дарят специално за базара. През последните дни пред училището има отворен щанд, а средствата, събрани от продажбата на дарените книги, също ще бъдат предоставени на Дома за онкоболни за осигуряване на психологическа подкрепа на потребителите му.

От социалното предприятие "Чудната градина" и център "Пасифлора" са дарили и пролетни цветя за дома, които вече са засадени и радват посетителите му, посочи Надежда Иванова.

c