Бизнес Водещи новини - дясно

Производители на био храни от България и Румъния с фест в Добрич

Производители на био храни от България и Румъния ще се представят на двудневен био фестивал в рамките на ХХVІ-то изложение „Селското стопанство и всичко за него“ в Добрич, съобщи Радио “Варна”. Изложението се открива на 28 август в спортен комплекс „Простор“, био фестът под наслов „Даровете на природата“ ще е на 28 и 29 август, съобщиха от „Добрички панаир“ АД – традиционен организатор на форума.„Даровете на природата“ е съвместна инициатива на „Добрички панаир“, сдружение „Черноморски център за развитие“ в Добрич и сдружение „Маре Нострум“ в Румъния, които работят по проект за създаване на румъно-българска предприемаческа мрежа. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ.

По време на био феста ще има дегустации на екологично чисти храни, представени от български и румънски ресторантьори. Предвидени са двустранни срещи на производители на биологични храни, за децата ще отвори врати специална работилничка, поясни Звезделина Иванова, изпълнителен директор на „Добрички панаир“ АД. Изложението „Селското стопанство и всичко за него“ събира над 90 фирми от страната и чужбина, които ще представят съвременна земеделска техника, инвентар, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, специализирана литература.

За втора по ред година се наблюдава засилен интерес към предлагането на техника за прибиране на лавандула иразсад за етерично-маслени култури.Варненска фирма ще представи дрон, който се използва за анализ и проучване на вредители сред земеделските култури и за пръскане на посевите с препарати. Изложението ще продължи до 31 август.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *