Бизнес Водещи новини - дясно

LC Waikiki отваря магазин в Добрич

Турската верига за дрехи и аксесоари LC Waikiki предстои да открие магазин в Добрич, научи Про Нюз Добрич. Очаква се той да отвори врати през октомври или ноември.

Предвижда се да се помещава до новооткрития магазин Jysk, на търговските площи на закрития МЕТРО Компакт.

По наша информация, компанията започва да набира персонал за обекта в Добрич.

Началото на историята на LC Waikiki е поставено във Франция през 1988 г. и продължава след 1997 г. като турска марка под шапката на LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş.

LC Waikiki е водеща компания в областта на модната търговия с годишен оборот над 3.5 милиарда долара. Марката предлага облекло за цялото семейство, позовавайки се на корпоративното си мото „Всеки заслужава да бъде добре облечен“. Дейността й се осъществява чрез верига от собствени магазини в близо 800 обекта в 37 държави по света.

В България е от 2010 година. Над 380 служители работят в магазините й в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Ст. Загора, Велико Търново, Плевен , Сливен.

LC Waikiki е третият най-голям работодател в Турция с 16% пазарен дял в търговията с облекла на дребно. Сред дългосрочните целите на компанията са до 2023 г. да постигне общ оборот от продажбите над 10 млрд. долара и да притежава 1000 магазина в чужбина.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *