Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

„Какво прави науката за фермера?“ – новият подкаст на информационна инициатива „ОСП: Говори науката“

Свободна дигитална библиотека събира на едно място информативни материали по ключови теми в модерното селско стопанство като регенеративно земеделие, прецизно земеделие, интелигентно животновъдство, трудови отношения в селското стопанство и екология.

Част от библиотеката „FarmLab“ е подкастът „Какво прави науката за фермера?“ с гости, утвърдени специалисти, изследователи и учени в областта на селското стопанство. Те споделят на достъпен език информация за научните постижения, които променят облика на фермерската професия и на селските райони, глобалните тенденции на развитие и политиката на ЕС в областта на земеделието и животновъдството.

В първите епизоди на подкаста можете да чуете какви са причините един фермер да премине към регенеративно земеделие, по какво се различава работата на фермерите, които прилагат традиционно земеделие от тази на фермерите, които прилагат прецизно земеделие, какво означава интелигентна система в животновъдството и каква е ролята на данните в нея, какво кара хората, които се занимават със сезонен селскостопански труд да предпочитат заетост в други държави, по какъв начин „Зелената сделка“ е важна за България и каква е ролята на земеделските стопани за постигане целите на зелената икономика.

Всички епизоди на подкаста ще намерите в дигиталната библиотека „FarmLab“ на http://cap.europe.bg и в стрийминг платформите Spotify, Soundcloud и Google podcast.

Подкастът „Какво прави науката за фермера?“ е част от дейностите на информационна инициатива „Обща селскостопанска политика: Говори науката“, изпълнявана от Агенция Стратегма ООД с подкрепата на Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия.

 

c