Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Жител на "Рилци" пред ОбС Добрич за ВиК-ремонта: Дишаме 4 години прах, така не се строи

В началото на днешното заседание на Общинския съвет на Добрич съветниците изслушаха изказване на жител на квартал „Рилци” – Пламен Ников.  Той се оплака от състоянието в квартала заради строителните дейности по канализацията там.

„Четвърта година дишаме прах. Улица „Добри Немиров” от години е минно поле. Това са порочни строителни дейности, никъде в Европа не се строи така. Лицето на имота ми е 30 метра, имам 4 изкопа на ВиК, не мога да минавам с колата. Есента поставиха канализация, тя пропада, все още е на чакъл, има дупки. Три-четири пъти идваха да донасипват. Пускал съм жалби и снимки в общината. Последният отговор беше, че евентуално в края на 2026 г. може нещо да се случи. Значи да търпим още 3 години. Улица „Батенберг” - пред 2 години беше асфалтирана, настилката е пропаднала. В Добрич на пл. „Тракийски” стои дупка на ВиК от години. Пропадане има до Хуманитарна гимназия, на кръстовището пред входа на парка. Никъде в Европа не се копае и не се заравя със същата земна маса, има си технологии”, посочи Ников.

Той повтори, че такова строителство не е нормално в ЕС през 2024 г. и никъде няма да се изгребва и да се оставят купчини пръст да стоят с месеци.

„Тази практика на строеж трябва да приключи. Значи ВиК може да руши Ваша собственост, а Вие нищо да не може да направите!”, обърна се той към общинските съветници.

Председателят на ОбС Красимир Николов посочи, че ВиК е държавно дружество, а не общинско, и че той си е записал кои са проблемните улици.

c