Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

Защита срещу разливи от дерето в парка на Добрич изгражда „Изида“ ООД, влага над 70 000 лв.

Изгражда се парков елемент за укрепване на канала в градския парк на Добрич против разливи. Инвеститор е „Изида“ ООД, като дейността се извършва в партньорство с Общината, съобщи управителят на компанията Младен Матеев.

Необходимостта от укрепването на канала против разливи е във връзка с поредица от наводнения, които от 2014 година досега са засегнали градския парк и комплекс „Изида“. За този период компанията е претърпяла щети на стойност над 700 000 лева, причинени от преливането на канала до ресторант „Лебед“.

След направени заснемания на котите в критичните райони, през септември миналата година Младен Матеев е предложил на Община град Добрич съвместно да се направи укрепване на коритото в централната част с изграждате на паркови елементи, като Община Добрич даде съгласие и издаде разрешение за изпълнение, а „Изида“ ООД поеме проектирането, изпълнението и финансирането на проекта. По този начин ще бъдат предотвратени разливите и наводненията в района, посочва Младен Матеев. Той посочи, че така ще бъде постигната и защита от падане на деца в тази част на дерето, която е необезопасена и опасна.

Инвестицията се очаква да надхвърли 70 000 лева.

След множество сигнали и отправени молби, останали без резултат, "Изида" ООД решава да отстрани проблема със собствени средства. Преди три години реши подобен проблем със разлив от ул. "Генерал Колев". За него е било докладвано в продължение на пет години поред в годишните концесионни доклади. За жалост без никаква реакция от общината. "Не мога да твърдя, че отношението е тенденциозно, но резултата е този. Трябва да се спасяваме сами" коментира Младен Матеев.

Индикативна визуалицазация на съоръжението.

c