Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Започна вторият етап от мащабния ремонт на стадиона в Генерал Тошево

Започнаха мащабни ремонтни дейности от втори и трети етап по сградата на стадион „Спортист“ в град Генерал Тошево, съобщават от Общината в добруджанския град. Тези два етапа включват интериорни рехабилитации вътре в сградата на стадиона и ремонт на част от откритите трибуни. Цялостните ремонтно-възстановителни работи по съоръжението започнаха през 2022 г., когато беше ремонтирана външната част на сградата, козирката на съоръжението и централната трибуна.

Сега ремонтът обхваща съблекалните, спортно-възстановителния център и помощните помещения на първия и втория етаж. Ще бъде подменена цялата ел. и ВиК инсталация в сградата. В четирите съблекални, бани, тоалетни, мокри и помощни помещения ще бъдат положени фаянсови плочки, облицовки и настилки. Стените и таваните ще бъдат освежени, а всички врати ще бъдат подменени с нови от алуминиев профил. В отделните зали на втория етаж ще бъде сменен ламината и освежени стените и таваните на помещенията. 

Паралелно с извършването на всички планирани ремонтни работи по интериора на сградата, ще текат и такива по възстановяването на част от откритите трибуни на стадиона. Ще бъдат монтирани нови метални конструкции и седалки от обработен дървен материал.

Изпълнението на дейностите се финансира съвместно по проект „Ремонти работи на обществена сграда към стадион „Спортист“ с финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общата стойност за изпълнението на договора е в размер на 378 900.40 лв. с ДДС.

c