Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Закриват основно училище „Н. Вапцаров“ в Добрич

Докладна записка с предложение за закриване на основно училище „Н. Й. Вапцаров“ ще бъде внесена от кметския екип на предстоящото заседание на Общинския съвет. Това стана ясно на проведения днес Председателски съвет.

По думите на кмета Йордан Йорданов броят на учениците в училището е под 80. 

Бивше училище в Добрич тъне в разруха и е свърталище на наркомани (СНИМКИ и ВИДЕО)

На сесията си през юли миналата година Общинският съвет взе решение за поредно дофинансиране на маломерни паралелки в учебното заведение, като беше посочено, че към 01.07.2023 г. общият брой на учениците в училището е 97. Всички паралелки, с изключение на 1 клас в ОУ „Никола Й. Вапцаров“, през учебната 2023/2024 г. са маломерни. 

„Режията“ в Добрич – квартал или гетото на града (+снимки)

На въпрос за реализацията на персонала от училището кметът обясни, че остават няколко души, които другите училища ще могат да поемат.

ОУ "Никола Вапцаров" е поредното училище в Добрич, което се закрива. Това вече се случи с основно учлище "Отец Паисий", СУ "Дора Габе" и ОУ "Бачо Киро". 

Новият директор на ОУ “Н. Вапцаров” в Добрич пълен отличник в проведените конкурси

Само преди месец бе избран новият директор на Основно училище “Никола Вапцаров” Ани Великова, която бе сред 7-те нови директори на училища в страната с отлични резултати от конкурсите. 

c