Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Новият директор на ОУ “Н. Вапцаров” в Добрич пълен отличник в проведените конкурси

Ани Великова е сред 7-те нови директори на училища с отлични резултати от конкурсите с близо 400 участвали

Новоизбраният директор на Основно училище “Никола Вапцаров” в Добрич е сред пълните отличници от проведения конкурс, при който бяха избрани 200 нови директори на училища в страната.

В обявените 276 конкурси в страната участваха близо 400 кандидати и бяха избрани 200 нови директори. Около 100 от кандидатите отпаднаха поради нисък резултат – под 30 точки на теста. Средният резултат на теста за директорите в страната е между 60 и 79 точки.

Едва 7 души от 7 различни области в страната са постигнали 90 и повече точки (от 100 възможни). И всички те се оказаха жени.

40 години по-късно: Тошко Керанов с анализ на процесите на етнизация на училищата в Добрич 

Шампионът от област Добрич е именно новият директор на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ Ани Великова. Тя е постигнала 90,2 точки на конкурса.

Поема ръководството на училището от Тошко Керанов след неговото пенсиониране.

Концепция за развитие на училището и устно събеседване, на което кандидатдиректорите решават по два конкретни казуса, включваше процедурата. И за първи път по регламент имаше адио- и видеозаснемане.

Обявиха конкурс за директори на 12 училища в Добрич и областта 

Всички ситуации, над които кандидатите разсъждаваха, са на база реални случки в българските училища, за чието разрешаване е нужно не формално да се прилага нормативната уредба, а лидерски подход, обясниха от МОН

c