Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

За пореден път Добрич защити славата си като един от акордеонните градове на България

За пореден път славата на Добрич, като един от акордеонните градове на България, беше защитена успешно, съобщи ръководителят на школата по акордеон към Народно читалище "Йордан Йовков" Диян Дженков.
Участието в международния конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство "Орфееви таланти" 2024 г. гр. Пловдив той определя като изключително успешно и същевременно с доста поднесени изненади. Дженков благодари за пореден път за представянето на своите ученици, много от които са надхвърлили неговите очаквания.Той благодари и за огромната подкрепа на всички родители, че са неотлъчно до тях.
Резултатът от участието на акордеонистите от втора възрастова група е първа награда за Йордан Бонев, втора награда за Никола Киров, трета - за Борис Мартинов. В трета възрастова група първа награда завоюва Тодор Тодоров, а с втора се завърнаха Александър Димитров с преподаватели Мария Димитрова и Николай Иванов. В четвърта възрастова група второто място е за Георги Ганчев, а Станислав Стоянов заслужи поощрение.
Инструментални групи, категория "Деца" акордеонният квартет в състав Борис Мартинов, Никола Киров, Йордан Бонев и Тодор Тодоров се класира на второ  място. Първа награда в раздел инструментални групи, категория "Юноши" завоюва акордеонен квинтет - Тодор Тодоров, Александър Димитров, Станислав Стоянов, Георги Ганчев и Деян Дженков.
c