Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Юбилейната стихосбирка на Сашо Серафимов ще бъде представена в Лайв клуб Добрич

Юбилейната стихосбирка на Сашо Серафимов „Случаят живот, или сънят на света“ ще бъде представена в Лайв клуб Добрич на 19 декември, от 18.30 часа. Последната книга на добричкия поет и дългогодишен председател на Сдружението на писателите излезе през август т.г. с клеймото на Издателство „Жанет 45“ и под редакцията на Стефан Цанев.

В събитието в Лайв клуб Добрич ще участва литературният критик Драгомил Георгиев.

Ако вярвате, че поезията може да развълнува човека, да го промени, да го направи по-добър и по-съпричастен към болките на другите, че може да просветли душите ни – разгърнете тази книга и прочетете стиховете на един поет от края на света, от далечната Малка Скития, където някога римските императори са изпращали на заточение непослушните поети. Днес тази загадъчна и мълчалива земя, наречена Добруджа, проговаря чрез един от своите светли поети – Сашо Серафимов.“ Стефан Цанев                              

Сашо Серафимов е роден на 30.08.1953 г. в Добрич. Завършил е Славянския университет - София, специалност - социална педагогика. Издал е стихосбирките "Белег"/в съавторство, 1979/, "Дума свободна"/1990/, "Дарителят на сънища"/1994/, "Врата на хоризонта"/1998/, "Синият поглед на дървото"/2004/ „Потъване на светлината”/2009/.. „Улични песни“/2013/,с  номинация на Третия национален конкурс за поезия „Усин Керим“ /2014/. Автор е на пиеси. Стихосбирката му „Старците умират в края на света“ /2013/„ получава две национални награди: съпътстваща на името на Христо Фотев и наградата „Дамян Дамянов”... През 2019 г. фондация „Terrа Culta“ издава в Словакия сборник с негови стихове „Потопа светла“, с преводач Катарина Седлакова. Стихосбирката му „Натрупване на незнание“/2021/ е с награда на СБП в литературния конкурс „Христо Фотев“, номинирана е и на конкурса „Иван Давидков“. Стиховете му са превеждани на полски, словашки, турски, румънски, руски, английски, испански и други езици. Лауреат е на международни литературни фестивали.

 

 

 

 

c