Събота, 03 август 2024

03.08.2024

Последвайте ни

В Каварна откриха Държавно за настолни корабни модели и кръг за радиоуправляеми яхти

За 25-та поредна година в Художествената галерия „Хр. Градечлиев“ в Каварна бяха открити 73-ото Държавно първенство за настолни корабни модели класи „С“ и IV кръг от Държавно първенство за радиоуправляеми яхти класи „F5”.
Поздравителен адрес от името на кмета на Каварна Елена Балтаджиева поднесе директорът на галерията Галина Димова.
„Нека успехът да е на ваша страна! Бъдете шампиони и имайте своите спортни успехи и победи! Продължавайте да развивате изградените традиции в този привлекателен и интересен спорт!“, пожела кметът.
Събитието бе организирано от Спортен клуб „Вимпел“ под патронажа на Община Каварна и Българската федерация по корабомоделизъм.
Тази година състезателите бяха осемнадесет на брой с 28 модела, като от каварненския клуб „Вимпел“ се представиха деветима участници с 14 модела. Настолните корабни модели, разделени в осем класи, бяха изложени в залите на галерията. Стартът на радиоуправляемите яхти бе в петък и събота от 11:00 часа, на средната буна, на плажа в Каварна. Обявяването на класирането от държавните първенства, награждаването и закриването е на 4 август, неделя, от 10:00 часа.
Времето за посещения от жители и гости на града бе от 9:00 до 18:00 часа в дните 2 и 3 август, а входът беше безплатен.
Главен съдия на настолни корабни модели – класи „С“ бе инж. Евгени Генов – председател на Българската федерация по корабомоделизъм и г-н Стоян Василев – председател на СК „Вимпел“. Старши съдии бяха арх. Илия Ковачев – председател на БФКС и г-жа Надя Липчева – съдия за радиоуправляеми яхти – класи „F5“.
Всяка година местният клуб организираше съпътстваща програма, която този път бе посветена на 25-та годишнина от домакинствата на държавни първенства за настолни корабни модели – фотоизложба от дейността на клуба през годините.
Общински детски комплекс, във връзка с Европейския морски ден, също се включи с изложба на възпитаниците си.
c