Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

В Добрич представиха книгата Империята на пошлостта на Кънчо Кожухаров

Кънчо Кожухаров представи книгата си "Империя на пошлостта" пред почитатели на литературата в Добрич. Това се случи в Регионална библиотека "Дора Габе", а гости на събитието бяха общественици, наследници на репресирани от комунистическия режим в България и жертви на Народния съд, общественици и литературни критици.

"Империята на пошлостта" е книга, която се фокусира върху проблема за извличането на истината от масивните фалшификации, които са произведени от хронистите, писателите и властниците на Руската Империя, СССР и Руската федерация през последните четири века", гласи представянето на книгата. Авторът Кънчо Кожухаров предлага нетрадиционен аналитичен подход, който той нарича "Полет над историческото гнездо", като се вдъхновява от заглавието на романа на Кен Киси.

Според опоред описанието на книгата в нея се анализира порочния кръг, който образуват Русия, нейните управници и сместа от племена и етноси, като всяка от тези съставки извлича най-лошото от другите две. Той описва Руската православна църква като по-скоро рупор на държавата, отколкото проповедник и пазител на вярата.

Авторът на книгата заяви, че от 6-годишен подлага всичко, което излиза в общественото пространство под съмнение, след като майка му определила поредните избори по време на управлението на Тодор Живков, като "кушия с един кон". Това пробудило интересът му, как може да има избори само с един кандидат.

Част от книгата е базирана на наблюдения на автора над редица руски, американски и английски медийни издания, от които е направил над 1500 извадки от статии.

c