Четвъртък, 20 юни 2024

20.06.2024

Последвайте ни

В Албена създават приказен кът с японски череши, министърът засади първата

3-метрова японска череша беше засадена до хотел Paradise Blue, част от германската верига Maritim, от българския министър на туризма Илин Димитров и Маринела Цанева, директор по операциите в курорта Албена.

С инициативата комплексът участва в честването на Деня на Лесничея, който се чества в Германия на 25 април. Новата придобивка е първата стъпка в дизайна на специален тематичен кът на парковата зона, посветен на красивите дървета, цъфнали в розови цветя. До първия ще бъдат засадени още дузина, създавайки идеалното място за съзерцаване на лазурно синьо море и златист плаж.

Съсед на природния резерват Балтата и богатата и поддържана зелена еко система, Албена се нарежда сред най-екологично чисти курорти както в България, така и в Европа. Компанията, управляваща комплекса, първа в България в сферата на гостоприемството, разработила и приложила Стратегия за устойчиво развитие през 2017 г. Зелената мисия на Албена включва опазване на биоразнообразието, чистота на плажа и морската вода, намаляване на емисии на CO2, използване на минерална вода, собствено екологично производство, използване на възобновяема енергия, управление на отпадъци, здраве, спорт и отдих и др.

c