Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Генерал Тошево с две купи от Националния турнир по утринна гимнастика

Над 500 деца от цялата страна се включиха в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в инициативата „Спортувай с президента“ за насърчаване на активния и здравословен начин на живот на младите хора. Сред участвалите 46 отбора беше и този на ОУ “Христо Смирненски” от Генерал Тошево.

„Пълноценното физическо и духовно развитие на младите ни хора е необходимост за постигането на националните ни цели“, посочи по време на форума Румен Радев. Той отправи поздравления към всички, които работят за завръщането на спорта и гимнастиката в българските училища и поставят на първо място здравето на децата на България.

В инициативата ,,Спортувай с президента", учениците участваха в различни спортни дисциплина за покриване на президентския тест.

Всички се заредиха с много емоции, спортен дух и запечатаха незабравими спомени .

Учениците от ОУ “Христо Смирненски”, ръководени от Весела Иванова, Таня Ганева и Ивелина Василева, взеха участие с три групи, които достойно представиха училището и Генерал Тошево. Участниците от възрастова група 3 - 4 клас заеха почетното второ място и бяха поздравени лично от президента на Република България Румен Радев и журито, представено от легендарната Нешка Робева и министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Освен купата за почетното второ място, децата от Генерал Тошево получиха и купа за световния ден на предизвикателството.

Участниците благодарят на ръководството на ОУ „Христо Смирненски" за предоставената възможност за участие и обезпечаване на престоя в гр. Ямбол, както и на Община Генерал Тошево за осигурения транспорт.

c