Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Таланти от НЧ „Йордан Йовков – 1870 г.“ и „Добрич – 2017 г.“ се изявиха в съвместен концерт (СНИМКИ)

Представители на музикалните школи при народните читалища „Йордан Йовков – 1870 г.“ и „Добрич – 2017 г.“ се изявиха на съвместен Годишен концерт в Младежкия център.

Публиката имаше възможност да слуша изпълненията на клас „Китара“ с ръководител Красимир Димитров, дуо „ВалМас“ в състав Валентин Георгиев (цигулка и акордеон) и Красимир Масурски (китара), Смесен хор „Добрич“ с диригент Николай Нейчев и клавирен съпровод Виолина Карадимова, и клас „Гайда“ с ръководител Мариян Тодоров при НЧ „Йордан Йовков – 1870 г.“ На сцената, заедно със своя преподавател Деян Дженков, се изявиха и Тодор Тодоров, Станислав Стоянов и Георги Ганчев от школата по акордеон.

От НЧ „Добрич – 2017 г.“ се представиха Лидия Жечева от клас „Пиано“ и Вяра Георгиева и Кристияна Янкова от клас „Китара“ с преподавател Добромир Банев, Елица Линковска и Данаил Станчев от клас „Ударни инструменти“ с ръководител Живко Стоев, както и група „Изобарен процес“, които изпълниха песни на метъл бандите Avenged Sevenfold, Trivium и Bullet for my Valentine.

Към Годишния концерт на двете читалища чрез изложба, експонирана във фоайето на Младежкия център, се присъединиха и ученици от Природоматематическа гимназия „Иван Вазов“, които участват в проекта „Клуб по интереси“ с ръководител Биляна Игнатова. Техните рисунки – на свободна тематика и съчетаващи различни техники като акварел, темпера, графика, могат да бъдат разгледани в следващите две седмици.

c