Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич посвети празнична вечер на България

С много красота и вълнение бе изпълнена вечерта в СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич, посветена на любовта към България.

Възпитаниците на Училището по изкуства поднесоха един празник на обичта към Родината, събран във вълнуващи стихове, песни и мелодии, под надслов „Аз съм българче“. Празник, подготвен от учениците и техните преподаватели с много желание и отдаденост. Сцената събра участници от 1. до 12. клас.

Концертната зала на училището беше още по-красива с картините, сътворени от учениците от 11.Б и Борислава от 5.Г.

В навечерието на Националния празник Трети март от СУ "Св. Климент Охридски" напомнят думите на Ивелина Радионова - Никова: „Корав е народът на слънцето. В ледени води и по жарава хоро играе, червен и бял конец връзва за берекет и здраве и с хлопки и чанове си пъди злото. И мъдър, и славен е, че опора са му старите, неписани закони. Много слънца и месечни са се изтърколили, много е патил, много са се мъчили да го сломят и майчиното му мляко да отровят. Ама волята му се не чупи, ако ще и над урва да виси, че силата му иде от земята. Други от нас, българите, са се учили, други поклон са ни сторвали, но и на земята ни са посягали, кога очите им вековните й буки, житните й ниви и градините й гюлови са възжелавали“. 

Пожеланието на учители и преподаватели от Училището по изкуства на Добрич към всички българи, независимо в коя точка на света се намират, е: "И нека обичта и грижата към Родината никога да не гаснат!"

           Честит Национален празник!    

c