Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Струнен квартет „Филхармоника“ излезе на бис пред публиката в Добрич (СНИМКИ)

Струнен квартет „Филхармоника“ излезе на бис след бурни аплодисменти от публиката в Огледална зала „Нели Божкова“ в Добрич.

Формацията към Софийската филхармония в състав Павел Златаров – цигулка, Ана Иванова – цигулка, Милена Златарова – виола, Иван Лалев – виолончело, изпълни седемте миниатюри за струнен концерт „Един детски ден. На дъщеря ми Яна“ и Струнен квартет в памет на Паул Хиндемит на Милчо Левиев, както и Струнен квартет №12 във фа мажор, оп. 96 „Американски“ на Антонин Дворжак.

След като получи овации и цветя от присъстващите, сред които и ученици от Средно училище „Димитър Талев“ в Добрич, квартетът изсвири още „Когато твоят сладък поглед падне върху мен“ и „Утро над равнината“ на Дворжак.

Музикалната проява бе част от Седмицата на камерната музика „Константин Илиев“, която продължава утре – с произведения на Бедржих Сметана, Людомир Ружицки и Панчо Владигеров в изпълнение на триото Стоимен Пеев (цигулка), Атанас Кръстев (виолончело) и Мартина Табакова (пиано), и в събота – с творческия проект „Концерти за малчугани и великани“ с участието на Ире Васкес от Куба и SunDessi.

c