Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Стотици се преклониха пред саможертвата на Ботев и революционерите в Добрич (СНИМКИ и ВИДЕО)

С минута мълчание в чест на революционера Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България стотици граждани, ученици, представители на институциите почетоха геройската им саможертва пред паметника на Христо Ботев в двора на ОУ “Христо Ботев” в Добрич.

Официални лица бяха Здравко Здравков, областен управител на Област Добрич, Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич, представители на кметския екип и Общинска администрация, представители на политически и граждански организации.

“Сирените ни напомнят за героите, дали живота си за свободна България. Като дете, винаги съм си задавал въпроса – “Защо сирени?”, но получих отговор, когато пораснах. Ние възрастните, потопени в своите дребни проблеми имаме нужда от сирени или камбанен звън, за да ни разтресе, за да си спомним кои сме, откъде идваме и кои са нашите деди”, Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич.

В двора на училището бе подредена тематична изложба по повод 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите герои за България от учениците от 5 б клас. Градският духов оркестър с диригент Стоян Монов изсвириха химна на България и почетните маршове.

c