Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Среща с писателката Ивелина Радионова ще се проведе в библиотека "Дора Габе" в Добрич

Среща с писателката Ивелина Радионова ще се проведе на 28 ноември /вторник/, от 17.30 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе".

Добричката публика ще има възможност да се срещне с една от най-обичаните български автори, спечелила много почитатели с красивия си, самобитен език в книгите си „Алтъна“, „Обич“, „До Бояснкия майстор“ и др. Ивелина Радионова утвърждава вечното и непреходното чрез ценностите на родния фолклор и традиции, и запалва искарата на родолюбивия дух, съобщават от библиотеката.

Ивелина Радионова е родена през 1977 г. в гр. Провадия. Завършила е висшето си образование в Икономическия университет, гр. Варна. В момента работи като гл. счетоводител в частна фирма. Автор е на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана”, „Все ти пиша, Любов”, „ Вълшебство за Коледа“, „България навеки“, „Цвете за теб“, повестите „Обич“ и „Алтъна” и сборници с разкази „ Йова разказва“, „Писано с огън“ и „ До Боянския майстор“. Нейни стихове са публикувани в поетични сборници, във вестници и списания. Носител е на първа награда в национален конкурс „Горчиво вино“ в гр. Петрич, първа награда в международен конкурс „Лирични гласове“ в гр. София, първа награда в конкурс, посветен на Освободителната война, първа награда в конкурс „Свищовски лозници”, първа и втора награда в конкурс, посветен на Вапцаров в гр. Благоевград, втора награда за разказ в конкурса „Дървото на живота“, специални награди в конкурса „Добромир Тонев” в Пловдив и „Диря в морето” във Варна и награда за цялостно творчество, посветено на България. Няколко нейни стихотворения са превърнати в песни.

Входът за събитието е свободен.

c