Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Сиана Славчева от студио за певци "Shining voices" в Добрич с пореден успех от международен конкурс

Дуетно изпълнение на майка и дъщеря впечатли журито с председател Силвия Кацарова

Поредни успехи и признание завоюва Сиана Славчева от студио за певци "Shining voices" - Добрич, с вокален педагог Жана Стефанова. Този път тя взе участие в Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“  - Велико Търново.

Елитният форум събра участници от Румъния, Малта, Италия, Молдова и България.

Сиана Славчева взе участие в първа възрастова група (5-8 годишни), където представи две песни и се завърна с Първа награда за "Най-добро изпълнение на чужда песен". Тя получи и специална покана от румънската представителка в журито Доминик Симионесу за участие в Международен конкурс в Румъния, който ще се проведе през юни 2024 година.

Сиана Славчева и нейната майка Рени Смилянова приеха предизвикателството да участват в категория "Пеещи семейства" и грабнаха Трета награда. Въпреки че Рени Смилянова не се занимава професионално с пеене, а е учител по английски език, вокалното изпълнение на майка и дъщеря бе завладяващо.

Председател на журито бе Силвия Кацарова, а в състава му се включиха представители на Румъния, Малта, Италия и Молдова.

В конкурсните дни бяха организирани много забавления за участниците), както и мастър клас сред природата с маестро Роко Палацо от Италия.

 

c