Понеделник, 02 октомври 2023

02.10.2023

Последвайте ни

Шеф Божков от "Албена" демонстрира телешки шишчета с млечна марината и трюфел в Добрич (СНИМКИ)

По време на Фестивала на занаятите и изкуствата в Добрич шеф Божков проведе кулинарно ателие с участието на ученици от ПГТ "П. К. Яворов"

Главният кулинар на к.к. "Албена" Георги Божков проведе кулинарно ателие по време на Фестивала на занаятите и изкуствата в Добрич. Шеф Божков приготви телешки шишчета със специално отгледано във фермите на “Албена” пасищно телешко месо – телешки черен дроб с домати конкасе поръска и много магданоз. Месото беше мариновано в кисело мляко по стара българска рецепта, а друг основен елемент в специалитета бе наличието на трюфел, събран в България.

Шеф Божков обърна специално внимание, че трябва да използваме български продукти, като дори трюфелите ни трябва да са български, защото често наши трюфели се изкупуват на безценица във Франция и след това се връщат на нашия пазар с много по-висока цена и с френско знаменце на опаковката.

Помощници в кулинарното ателие бяха както колега на шеф Божков от “Албена”, така и ученици от Професионалната гимназия по туризъм "П. К. Яворов" в Добрич. В приготвянето на рецептата бяха вложени много старание и внимание и това отне повече от час, но крайния резултат впечатли срителите.

Не липсваха и домакини в публиката, които даваха домашни съвети на професионалния готвач. В края на демонстрацията с готовия кулинарен шедьовър бяха нагостени гостите на фестивала – изложителите.

c