Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Съветниците от ГЕРБ питат кмета на Добрич: Има ли Общината договор за зимно поддържане?

Иво Пенчев от групата на общинските съветници от ГЕРБ представи в залата на Общинския съвет днес питане до кмета на Добрич Йордан Йорданов във връзка с усложнената зимна обстановка през последните дни.

В него се казва:

В периода 20-27.11.2023 имаше две съществени метеорологични явления, които на два пъти значително усложниха пътната обстановка и причиниха значителни щети по градската инфраструктура. Във връзка с многобройните сигнали и питания от граждани от община град Добрич, не можем да не Ви запитаме следното:

1. Има ли Община Добрич ясно начертан и координиран план за действие в подобни сериозни зимни условия, така че, дори кмета да го няма или да отсъства от града, да има ясна структура на управление на бедствията?

2. Защо след утихване на вятъра и спиране на валежите от сняг в неделния следобед (26.11.2023) общината не предприе действия по НЕЗАБАВНО почистване и опесъчаване на уличната инфраструктура на град Добрич? Има ли виновни за това недоглеждане и съответно наказани? Защо Община Добрич остави начупените клони и паднали дървета непочистени по градските улици в продължение на 7 дни?

3. Има ли влязъл сила договор за зимно поддържане на уличната мрежа, с ясен план за действие по часове и срокове за почистване на основните и второстепенните улици на града? Моля да ни предоставите този договор и да ни запознаете с концепцията на община Добрич за времето за реакция във и след екстремни климатични явления?

Дължите обяснение на гражданите на гр. Добрич като от тяхно име ние настояваме за незабавен отговор.

 

c