Четвъртък, 18 юли 2024

18.07.2024

Последвайте ни

Съдът решава по дело за катастрофа с фатален край в центъра на Добрич

На 14 юли 2020 г., около 22:30 ч., настъпва инцидент с фатален край, в резултат на който загива Игнат Игнатов. Обвиняем по делото е Мартин М., чийто автомобил Нисан блъска жертвата.

Спътник на шофьора обяснява, че отишли до денонощния магазин до Стоматологията, след което потеглили към дома на Мартин. Забелязали човек, който тръгва да тича по пешеходната пътека, докато те са на 20 метра от него. Шофьорът натиснал клаксона и завил рязко надясно, за да избегне удара. Тогава усещат удар в лявата част на колата странично. След катастрофата пострадалият бил жив, мърдал крайниците си.

Таксиметров шофьор, който бил на пиацата в близост до кръстовището, обясни, че блъснатия бил висок мъж на около 70 години, който се движел залитайки. Идвал от пешеходната зона на центъра. Пешеходната пътека била изтрита, почти не се е виждала. След като пешеходецът напреднал по пътеката, се чул продължителен звук от клаксон. Тогава видял приближаващия джип Нисан. Пешеходецът тръгнал да бяха и се блъснал в задната част на колата.

На място се озовава медицински екип, който се връща от друг случай, когато получава съобщение за катастрофата. На място те видели човек да лежи на пътя в средата на кръстовището при Хиполенд.  Тялото било близо до светофара. Когато пристигнали, възрастният мъж още бил жив. Пешеходната пътека била осветена, но пострадалият лежал извън нея. Хората наоколо помогнали да го поставят на носилката. Той бил откаран до Спешното отделение на болницата в Добрич, впоследствие е настанен в Отделението по неврохирургия. Шофьорът, който блъснал възрастния мъж, помогнал на лекарския екип. Лекарят не е усетил дали жертвата е миришела на алкохол, тъй като е носел маска заради ситуацията с COVID-19.

Пристигналият на място полицейски екип тествал шофьора за алкохол, но резултатът бил нулев.

Предстои съдът да се произнесе по делото.

c