Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С празнична заря, концерти и събор с. Сенокос ще отпразнува своя празник 2 юни

Празненствата започват от предния ден с богата програма с ПФА "Добруджа", а в деня на селото ще се проведе традиционният събор

Празникът на село Сенокос 2 юни започва по традиция отрано. На 1 юни от 19:00 часа по повод Международния ден на детето и празника на Сенокос ще се проведе концерт на децата от Детска градина “Мир” в селото, ученици от Основно училище “Георги. С. Раковски” в с. Сенокос, самодейци от Народно читалище “Христо Смирненски 1941 г.”, с. Сенокос и Професионален фолклорен ансамбъл “Добруджа” с гл. худ. р-л Стоян Господинов. Програмата ще завърши с празнична заря.

Освен богатата концертна програма, за жителите и гостите на селото са предвидени фестивални атракциони, както и търговски сергии с всевъзможни неща, съобщи за Про Нюз Добрич кметът на село Сенокос Красимир Георгиев.

В празничния за селото 2 юни предстои традиционен събор, ще бъде отдадена почит към за­ги­на­ли­те за сво­бо­да­та на Бъл­га­рия точно в 12,00 часа, след това програмата за празника на село Сенокос ще продължи с жива музика.

c