Петък, 03 май 2024

03.05.2024

Последвайте ни

С дни мъж от Добрич следи крадеца на телефона си в очакване да го върне (ВИДЕО)

По следите на един изгубен телефон

Петър Неделчев е от Добрич. Преди седмица той губи телефона си. В очакване намерилите го да го потърсят и да го върнат, той с дни следи странното движение на мобилното устройство. Всичко започва в градския парк, където мъжът често се събира на бира с приятели.

"Понеже телефонът ми е голям и постоянно ми пада от джоба. Затова го оставям на пейката и после го прибирам, като си тръгвам. Нея вечер не зная защо, бяхме много хора, забравих го и тръгнах. Разбрах за загубата чак  на другия ден, някъде около 9 часа, веднага влязох от компютъра в Гугъл профила си. Видях, че е намерен някъде около 6", разказва Петър Неделчев.

Петър установява, че човекът, който е намерил телефона, е изминал странен маршрут, който съвпада с адресите на заложните къщи в града. Иска да подаде сигнал  в полицията, а от там му казват да изчака една седмица.

Случката обаче става още по-интересна, когато няколко дни по-късно установява, че телефонът му се намира само на метри от дома му.

"В четвъртък, когато се прибирах вечерта вкъщи, забелязах, че тук имаше спряла кола. Ето тук. От нея изскочи някакъв младеж, много доволен. Седна ей там, изкара някакъв телефон и започна проби. Не обърнах внимание на младежите, но след като влязох вкъщи и по навик проследих дали не се е включил телефонът, видях, че се е сдвоило. устройството с моето, т.е. телефонът ми се е свързал с моята къща, което ми стана странно. Направих някаква връзка и излязох. Момчетата още докато ме видяха, отпрашиха", обясни Петър.

Телефонът веднага е изключен, а въпросите стават все повече – дали случайно младежът е спрял до дома на собственика на телефона и как се е озовал там.

"Оттук нататък – утре отивам и подавам сигнал в полицията и разчитам, че ще го намерят. Или не разчитам", каза Петър, който след срещата ни се отдаде на своето хоби, което със сигурност е по-приятно от случката.

Екипът ни ще проследи странната история на този загубен телефон.

c