Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

РУО Добрич: Съдът отказа да спре назначаването на новия директор на Ветеринарната гимназия

От тук нататък, който каквото и да направи, ще действа против решението на съда и против това аз да изпълня съдебното решение, каза Светлана Василева

Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалбата срещу конкурса за директор на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и искането за спиране на процедурата за назначаване на спечелилия конкурса.

Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образование в Добрич Светлана Василева.

„В късния следобед днес получихме определението на Административния съд в Добрич, защото единственото законно, което беше направено от един от участниците в конкурса, бе да подаде жалба в съда. Всяко друго действие, извън законовото, а именно да подадеш жалба до съда, е незаконно“, каза Василева. В определението на съда се посочва, че оставя без разглеждане жалбата, подадена от участник в конкурса за директор на ПГВМ. Оставя без разглеждане искането за спиране на процедурата по назначаване на спечелилия конкурса участник. Прекратява производството. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд

“Това означава, че Регионално управление по образование е провело перфектно процедурата, тъй като всички документи бяха представени в съда.  От тук нататък, който каквото и да направи, ще действа против решението на съда и против това аз да изпълня съдебното решение“, каза Светлана Василева.

Към момента в РУО няма информация за друга подадена жалба в съда срещу проведения конкурс. „Съдът вече каза, че процедурата е спазена, а тя е една и съща за всички училища“, подчерта Светлана Василева.

По-рано днес почти целият учителски и помощен състав на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Г. Павлов" в Добрич поиска ревизия на конкурса за директор на гимназията и постави под съмнение компетенциите на избраната за директор Даниела Станкова Георгиева. Те изпратиха отворено писмо до редица институции, подписано от всички учители и неучителски персонал. Те обявиха, че в понеделник излизат на протест пред Регионалното управление на образованието в Добрич.

c