Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Ремонтът на центъра на Добрич от "Стара къща" до читалището трябва да е готов до края на 2024г.

Няма основание и причина за забавяне, заяви ръководителят на обекта инж. Пенчо Керванов

"От тази седмица ремонтът ще бъде ускорен и ще бъде наситен с повече строителни работници. Всички, които работим по този ремонт – като ръководители, изпълнители, контролни органи, проектанти, правим всичко възможно, освен качествено изпълнение на ремонта, да го правим своевременно, по-бързо и да се намалят щетите на собствениците на търговски обекти по центъра, които са предизвикани от ремонта“, това каза ръководителят на обекта инж. Пенчо Керванов. По думите му е създадена добра организация.

Той увери, че ще бъде спазен срокът 10 юли и входът за всички наемателите около читалище „Йордан Йовков“ ще е свободен.

Инж. Керванов посочи, че най-трудната дейност, а именно работата по подземната инфраструктура, е към края си.

„С изпълнителя сме направили много добра организация по отношение на поставянето на паветата, осигурени са две групи, които да поставят, има готовност и за трета. За да се поставят паветата трябва да имаме пълна подготовка за тяхното поставяне“, каза още той.

Бившият заместник-кмет увери, че се прави всичко възможно да се спазят обещаните срокове. Целта е участъка от читалището до „Стара къща“ да бъде готов до края на тази година, а до 15 септември да е приключил ремонтът до сградата на Професионалната гимназия по туризъм.

"Всички проблеми сме ги изчистили и не виждам да има някакви пречки, които да спират строителството. Няма основание и причина за забавяне“, увери инж. Керванов.  

Припомняме, че на сесията във вторник собственици на търговски обекти в централна градска част настояха за ускоряване на ремонта и съкращаване поне наполовина на срока му. Те негодуват, че ремонтът се бави, а в това време търпят финансови загуби. Те внесоха заявление за това до кмета на Добрич с копие до председателя на Общинския съвет и всички общински съветници, като настояват за съдействие относно строителната дейност на пешеходната зона.    

Да се ускори ремонтът на центъра на Добрич настояват собствениците на търговски обекти

Строежът е „Развитие, благоустройство и дизайн на централна градска част на град Добрич“, първи етап – бул. „25 септември“ в участъка от бул. „3 март“ до Народно читалище „Йордан Йовков“.  

Припомняме, че работата по ремонта на центъра започна на 12 април с премахването на десетки дървета от вида липа.  Строителната площадка бе открита на 7 май 2024 г., като според информационната табела се планира на нея да работят 34 работници в продължение на 24 месеца. 

Разрешението за строеж е отпреди година - от 29 май 2023 г. Строител е „Хидрострой“, София, а строителният надзор е възложен на общинската фирма „Жилфонд инвест“. 

 

c