Събота, 29 юни 2024

29.06.2024

Последвайте ни

Да се ускори ремонтът на центъра на Добрич настояват собствениците на търговски обекти

Те негодуват, че ремонтът се бави, а в това време търпят финансови загуби

Собственици на търговски обекти в централна градска част на Добрич настояват за ускоряване на ремонта и съкращаване поне наполовина на срока му.

Заявление за това те внесоха на днешното заседание на Общинския съвет. То е адресирано до кмета на Добрич с копие до председателя на Общинския съвет и всички общински съветници бе внесено от наематели на търговски обекти в централна градска част. Те настояват за съдействие относно строителната дейност на пешеходната зона.

В заявлението се посочва: „Наясно сме, че в момента се извършват ремонтни дейности и, че това ще причини неудобство на всички ни. Но виждаме, че трима, четирима или максимум пет човека работят на деня. Нашите притеснения са, че с този темп на работа, нещата се случват много бавно и финансово няма как да издържим.Ние не сме политици, ние сме хора работещи за себе си и осигуряващи работни места на други хора. Но виждайки темповете на работа, все по ясно ни се очертава действителността за затваряне на обекти и освобождаване на хора“.

По думите им „Поставеният срок за изпълнение от Общината не е съгласуван с бизнеса и не кореспондира с "бързо изпълнение".

„Знаем, че има достатъчно финансиране, осигурени материали и фирмата изпълнител разполага с достатъчен брой хора, за по-бързо приключване на ремонтните дейности. Никъде не виждаме общинска администрация да ни компенсира за причинените финансови загуби, които се налага да понесем. Извинението, което всеки път ни се поднася, не оправдава разходите, без всякакви приходи. Реално, централна градска част е затворена от началото на април. До началото на май не се извършваха никакви ремонтни дейности. До днешна дата, ние виждаме, че строителните дейности се движат с много бавни темпове и заучената фраза "Извинявам се" не ни устройва. Настояваме срокът да бъде преразгледан и намален поне наполовина“, се казва в заявлението.

Собствениците на магазини настояват да им бъде даден график, за дейността на строителната фирма във всеки един етап, дати и срокове. „Думите „Има го в сайта „не ни устройва. Настояваме Общината да осигури достъп до обектите ни, без да се налага да затваряме за дълъг?“, се казва още в заявлението.

c