Петък, 19 юли 2024

19.07.2024

Последвайте ни

Протест в село Сенокос поради липса на вода, отново блокират пътя Добрич-Балчик

За пети пореден ден, жителите на балчишкото село Сенокос нямат вода, а това е един от десетките пъти, в които водата в селото спира, без да е налична авария, сигнализира кметът на селото Красимир Георгиев. Жителите са ядосани, заплащват отново да блокират пътя Добрич - Балчик, както направиха през февруари тази година.

25.02.2023 - Протест в село Сенокос поради липса на вода, блокираха пътя Добрич-Балчик (ВИДЕО)

Местната управа в селото контактува с ВиК Балчик постоянно, но информация за последната авария, така и не са получили. От ВиК Балчик са информирали кмета, че проблемът не е при тях, а вероятно в някоя от другите общини, като например община Добричка.

Сътрудничество на доброволци и пожарникари спря избухването на голям пожар край Сенокос

"Дежурният ни съобщава че няма да има вода няколко дена. С тези жеги и пожари е просто абсурдна ситуацията в Европейска държава да няма вода", каза кметът Красимир Георгиев.

В последния бюлетин на ВиК от 25 август е посочено, че авария има и водата ще е спряна в село Сенокос на улиците „Витоша“, „Вихрен“,„Въча“, „Дунав“, „Камчия“, „Люлин“, „Марица“, „Пирин“, „Рила“, „Родопи“, „Ропотамо“, „Средна гора“,  „Струма“, „Тунджа“, „Янтра“.

c