Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Професионална подкрепа получиха ангажирани по проект домашни помощници в Крушари

Втора супервизия на наетите домашни помощници по проект „Грижа в дома в община Крушари“ се проведе в общинския център, информират от местната администрация.

Стартирали преди 10 месеца, дейностите по представяне на грижа включват оказване на помощ и подкрепа на самотно живеещи стари и болни хора, както и на лица с увреждания. С тях са ангажирани осем домашни помощници, медицински сестри, сътрудник по социалните дейности, психолог, информират от местната администрация.

Предоставянето на грижа за възрастните и болни хора е доста натоварваща професия, свързана със съпреживяване на лични истории, драми, а често и семейни трагедии.

Самата супервизия представлява оказване на професионална и методическа подкрепа на персонала от психолог, с оглед изпълнение на целите на услугата и постигане на по-високо качество, а също така и изграждане на модел за обективно и емоционално устойчиво професионално поведение. И съответно поддържане на професионалното самочувствие на специалистите, работещи в тези услуги или консултиране при разрешаване на трудни конфликти, на трудни конфликтни ситуации. Целта е от една страна- оказване на професионална помощ, от друга - снемане на напрежението и професионалния стрес.  

Преодоляване на професионалния стрес, начините за справяне с него, работата в екип, удовлетвореността от полагания труд – всички тези и други проблеми, коментираха в дискусии и чрез ролеви игри, домашните помощници. Втората супервизия, проведена в изпълнение на проектните дейности имаше за цел и да даде подкрепа на персонала за екипност, работа в група, вземане на решения в полза на общността.

 

c