Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Премиера на детската книжка "Моят ден" на Мирела Тодорова-Боева се състоя в Добрич

Мирела Тодорова-Боева представи в Добрич първата си книжка „Моят ден“, създадена с любов и грижа за правилното и ранно възпитание на децата. Фоайето на Регионална библиотека "Дора Габе" събра много родители и деца, приятели и близки на младата авторка за премиерата на образователното издание за най-малките читатели (0-4 г.). В представянето се включи и Илияна Христова-Кадийска, създател на организацията "Зеленият пламък", участник в новосъздадената инициатива в Добрич "Живица".

Магистър по Психология и Арттерапия, Мирела Тодорова-Боева разказа за първата си осъществена идея за детска книга, която се ражда съвсем естествено, след като тя самата става родител и започва да търси нещо, което да помогне за създаване у детето на първите навици. Липсата на подобни издания на българския пазар я амбицира да напише книгата. Професионалните знания на Мирела ѝ помагат да стигне до този чудесен резултат. Следвайки дневния ритъм на детето от събуждането до неговото лягане, тя насърчава самостоятелността и последователността му в съответствие на принципите на Монтесори и Валдорфската педагогика, спомага за проговарянето, развива концентрацията и въображението и е в помощ на родителите. Авторката акцентира върху важността на семейството като ценност и неговата роля за увереността и спокойствието на детето. Написана с шрифт ADYS, книжката е подходяща и за хора с дислексия.

За добрия резултат допринася и таланта на художничката Десислава Ганева, нарисувала илюстрациите, пресъздаващи случки от всекидневието на всяко дете, които публиката имаше възможност да види на срещата.

В края на премиерата гостите разговаряха с авторката и зададоха своите въпроси. Книжката ще бъде представена и в клуб Библиотечни бебета в Стаята на приказките.

Библиотеката пожелава на Мирела Боева успех на изданието и още много осъществени творчески проекти.

c