Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Представителките на Добрич на Олимпиадата отпътуваха за Париж

Боксьорките Станимира Петрова и Светлана Каменова са с надежда за ново злато след триумфа в Токио на друга боксьорка от Добрич Стойка Кръстева

Тази сутрин още една група български спортисти замина за Париж, където от 26 юли до 11 август ще се проведат Олимпийските игри. Това са петимата ни представители в бокса. За отличията ще се борят Станимира Петрова (54 кг), която се състезава за клуб „Борис Георгиев-Моката“-Добрич, добричлийката Светлана Каменова (57 кг),  Хавиер Ибанес (57 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (71 кг).

Треньорка по бокс от Добрич с почетен плакет от спортното министерство

Петимата състезатели бяха изпратени с пожелания за нови медали, след като боксът бе един от трите спорта спечелили злато за България на предишната Олимпиада в Токио. Тогава боксьорката от Добрич Стойка Кръстева триумфира с титлата в кат. 51 кг. Сега Станимира Петрова ще участва на третата си олимпиада, след двете девети места в Рио и Токио, тя ще бъде заедно с плувеца Любомир Епитропов и знаменосец на Откриването. Добричлийката Светлана Каменова заминава със самочувствието на еврошампион от последното първенство в Белград, където „златният“ Рами Киуан бе обявен за най-добър боксьор на шампионата.

Клуб по бокс от Добрич със състезателка на Олимпиадата (ВИДЕО)

Първи от българските боксьори на ринга ще се качи Радослав Росенов, който стартира още в първия състезателен ден на 27 юли. Ден по-късно първия си двубой ще изиграе Рами Киуан, Станимира Петрова започва на 30 юли, Хавиер Ибанес - на 31 юли, а Светлана Каменова - на 2 август.

c