Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Предложено е увеличение от 40 на 55% на заплатите на общинските съветници в Добрич

От МК ДБГ твърдят, че в Общинския съвет в Добрич вече има сформирана местна “сглобка”

Местна коалиция ДБГ (ИТН НДСВ ССД ГН ВМРО) започва серия от пресконференции след всяко заседание на Общинския съвет в Добрич, обяви ръководителят на групата Нивелин Радичков на първата подобна среща с медии. Целта на публичната изява бе да се посочат дейности, които се случват извън общественото полезрение в работата на Общинския съвет.

Общинският съветник д-р Георги Желев посочи, че едно от първите действия на новата администрация на общинския съвет е било да се увеличи изхранването на съветниците от един на два сандвича и за целта донесе сандвич и посочи, че цената му е 5 лева. Това по-скоро бе символична постъпка, последвана от пояснение от страна на Михаел Игнатов, който посочи, че в предложенията за новия правилник за дейността на Общинският съвет, който в този момент е подложен на обществено обсъждане, е заложено възнагражденията на общинските съветници да се повишат от 40% на 55% от възнаграждението на председателя на Общинския съвет.

Игнатов съобщи, че решението е взето от Временната комисия за изготвянето на съответния правилник.

Според съветниците от МК ДБГ има нова “местна сглобка”, която си е избрала, както председател, така и председатели на постоянните комисии.

Радостина Жекова сподели възмущението си от видяното по време на предходните две заседания на Общинският съвет. Тя сподели, че, въпреки заявките на политическите сили да работят в името на гражданите, това не се е случило и още на втората сесия е била предизвикана полемика около приемането на предложената от МК ДБГ декларация, с която да се поиска финансиране от националния бюджет за 2024 за ремонти на четири държавни сгради в града.

Съветниците припомниха че Върховният административен съд е отхвърли жалбата във връзка с ремонта на центъра и се очаква до месеци да стартират дейностите, като обясниха, че се изчакват подходящи метеорологични условия. Във връзка с твърденията на кмета Йордан Йорданов, че в ИК "ЗА ДЪРВЕТАТА – Живата памет на град Добрич" участват лица, свързани с политическите предизборни листи на партии, съветниците обясниха, че е имало хора, около каузата, които за били участници в листи.

Казаха още, че  след като съдът отхвърли жалбата за промяната на предназначението на изтегления кредит от 10 милиона лева за улици, е започнато полагане на водопровод по една от улиците, а именно “Хан Тервел”. По думите на Михаел Игнатов ремонтите е можело да се случат през лятото, когато времето е било по-подходящо, но това не се е случило, поради жалбата на областния управител.

c