Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Предлагат д-р Бисерка Пачолова за временен управител на ДКЦ 1 в Добрич

Дългогодишният бивш директор на Регионалната здравноосигурителна каса в Добрич д-р Бисерка Пачолова е предложена за временен управител на „Диагностично-консултативен център-I-Добрич” ЕООД. Предложението е на зам.-кмета Павел Павлов и ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет на 30 януари.

Припомняме, че в момента временен управител е д-р Диана  Арабаджиева. Тя зае поста през ноември 2023 г. след кончината на управителя на общинското дружество д-р Мариян Ананиев и до провеждането на конкурс. Д-р Арабаджиева обаче е изявила желание по лични причини да бъде прекратен договорът и за управление. 

„В тази връзка е необходимо Общински съвет да вземе решение за освобождаване на д-р  Арабаджиева и да бъде избран нов управител, който да изпълнява длъжността до провеждането и приключване на конкурса и вписването на избрания управител в Търговския регистър. За временен управител,  предлагаме д-р Бисерка Атанасова Пачолова-Ценова“, се казва в докладнатазаписка.

Д-р Пачолова е завършила медицина в Медицински университет Варна, има придобити специалности: "Рентгенология и радиология" и "Здравен мениджмънт".

В професионален път работи, като завеждащ рентгеново отделение към ДКЦ–І, гр. Добрич и към „МБАЛ Добрич" АД,  Директор на РЗОК Добрич, а от 01.10.2021 г. като лекар - образна диагностика в екипа на ДКЦ – І, гр. Добрич.  

„Във връзка със защита на особено важни обществени интереси, предлагаме Общински съвет град Добрич на основание чл. 60, ал. 1 от АПК да допусне предварително изпълнение на решението. Допускането на предварително изпълнение безспорно се налага, за да се защитят особено важни обществени интереси на гражданите ползващи медицински услуги. Провеждането на конкурсна процедура за избор на управител на общинско търговско дружество – лечебно заведение,  е с продължителност не по-малка от 2 мес. В този смисъл, назначаването на управител ще гарантира нормалното функциониране на търговското дружество и осигуряването на условия за нормалното  обслужване на населението, като дружеството поема голям процент от ползващите доболнична помощ на територията на града. С назначаването на управител ще бъде избегнато нанасянето на значителна или трудно поправима вреда на дружеството, чийто едноличен собственик е Община град Добрич“, се посочва в докладната.

c