Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Пожарникар от Добрич с рак в четвърти стадий има нужда от помощ, за да живее и помага

Семейството на Александър Шестаков не може да си позволи разходите за лечението в Турция, след грешно поставена диагноза от лекарите у нас

Пожарникарят от Добрич Александър Шестаков е с четвърти стадий рак на тимуса. До момента семейството му успява да покрие разходите по лечението му, но вече им е много трудно да се справят със сумите. Затова се обръщат за помощ към хората с добри сърца.

Близките чакат отговор и от Националната здравносигурителна каса, но срокът е един месец, а до две седмици трябва да направят следващото плащане на лечението в Турция. 

Александър е бивш спортист, настоящ пожарникар.

„Бях атлетичен, неуморен и постоянно подвижен. В момента съм ограничен в действията си поради умора, задух и болки в гърдите. Убива ме безсилието, липсата на подвижност и не на последно място липсата на надежда. Имам нужда от помощ, за да продължа да помагам“, споделя Александър, който е на 42 години и работи като  старши пожарникар в Добрич. Баща на две момчета на 11 и 12 години.

„Моето семейство е причината да не се отказвам и да търся решение на случващото се с мен", споделя мъжът. През май 2023 година е опериран от скъсан менискус. След операцията започнали болки в ставите, които се измествали на различни места. Впоследствие се появила лека повърхностна кашлица. След много консултации с лекари и изписани лекарства за стави, сиропи за кашлица, мазила и т.н. стигнал до ревматолог, който го приел в болницата в Добрич през февруари тази година. След куп изследвания открили образувание в гърдите и го пратили в УМБАЛ „Света Марина“ във  Варна. Там  направили биопсия, въз основа на която поставили диагноза недребноклетъчен карцином. След PET скенер и  имунохистихимично (ИХХ) изследване заключението било "Морфологична картина и имунохистохимичен профил най-близки до тимичен карцином".  Диагнозата с решение на обща клинична онкологична комисия на 29.04.2024г е: злокачествено новообразувание на тимуса, стадий IV.

След четвърти цикъл химиотерапия на 12 август скенерът обаче показва, че туморното образувание е прогресивно нарастнало, въпреки проведеното лечение. Вече се налага да пие болкоуспокояващи, за да може да функционира, поне минимално.

Насрочена му е нова химиотерапия на 11 септември с ново лекарство, което трябва да бъде назначено от комисия. Ако и то не подейства, се оказва, че в  България няма друго изпитано лекарство за този вид тумор.

„Усещам как времето и туморът ме притискат. Изплаших се още повече и затова реших да потърсим друга алтернатива“, разказва мъжът. Така попада на Медицински център в Турция, където на 26 август му правят всички необходими изследвания. Така турските лекари установяват, че е с грешно поставена диагноза. Туморът е на тимуса, но е плоскоклетъчен, а не недребноклетъчен. Назначено му е ново лечение от 6 цикъла химиотерапия и имунотерапия.  

Александър и семейството му вярват в този лъч светлина, че ще бъде излекуван. „Вярвам, че този лъч светлина ще огрее моя живот и всички хора, които са около мен и ще могат да се усмихнат и зарадват за мен“, споделя той.

Досега семейството е успявало да покрие разходите по лечението, но финансовите им възможности не позволяват да продължат борбата за живота му.
„Искам да живея. Имам още какво да дам на моето семейство и на този свят. Вярвам, че ще се излекувам. Вярвам, че ще се преборя с тази коварна болест. Вярвам, че има добри хора, които биха ми помогнали да се справя с това предизвикателство“, споделя Александър.

Офертата за минимума процедури, които ще се наложи да заплати, е 33 000 евро.  

Всяко дарение му дава шанс за живот. Можете да го направите тук:

BG17UBBS80021015286730

BIC КОД: UBBSBGSF

Титуляр: Александър Колев Шестаков

revolut.me/aleksandarshestakov

https://www.paypal.me/aleksandarshestakov

c