Четвъртък, 18 юли 2024

18.07.2024

Последвайте ни

Пострадалият при инцидент с тронитетка в парка на Добрич бил празнувал предния ден

Пострадалият при пътно транспортно произшествие в градския парк в Добрич нито е пияница, нито е бил пиян. Предния ден празнувал и предполага, че това се е отразило на пробата с дрегера, сподели самият той пред Про Нюз Добрич.

51-годишният мъж е международен шофьор и в никакъв случай не може да си позволи да злоупотребява с алкохол.

Преди три дни се върнал от дълъг път. На 8 март празнувал. На следващия ден той и негов приятел се възползвали от хубавото време и излезли на разходка с електрическите тротинетки на разходка в парка.

Загубих контрол и паднах в дерето, разказва мъжът. Той има сътресение на мозъка, настанен е за наблюдение в Отделението по неврохирургия.

Наложена му е глоба от 20 лева за това, че след употреба на алкохол е карал пътно-превозно средство, тип тротинетка.

Съжалява, че се е качил на електрическата тротинетка, преди да се е възстановил напълно след празника предния ден. Нещо, което не би си позволил на работното място.

Припомняме, че по-рано днес от Областната дирекция на МВР съобщиха, че на 9 март около 15.30 часа е получен сигнал от преминаващ гражданин за настъпило пътно произшествие в района на градски парк. Установен е 51- годишен водач на електрическо превозно средство. Същият движейки се по алея в градския парк, губи контрол над превозното средство и пада в отводнителен канал. Пострадалият е отведен от екип на МБАЛ Добрич и е настанен в отделение с диагноза комоцио и охлузни рани по ръцете и главата, без опасност за живота. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, установена е концентрация 2,10 промила в кръвта.  

c