Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Последен мач за "Добруджа 07" преди зимната пауза

В последния 11-и кръг преди зимната пауза във волейболната Суперлига, съставът на "Добруджа 07" приема амбициозния тим на "Дунав". "Зелените", водени от Петър Шопов, имат три от четири домакински успеха от началото на шампионата и предварително са сочени за фаворити в срещата. Русенци са с актив от 16 точки и заемат деветото място в таблицата с временното класиране. Срещата започва в 18:00 часа и ще се играе в Спортна зала "Добротица".

Още две срещи от Суперлигата ще бъдат изиграни в днешния ден (21 декември). "Левски" приема трудния тим на "Черно море", а последните във временното класиране - "Славия", гостуват на "Хебър".

Най-ранният двубой започва в 17:00 ч.. Един срещу друг излизат отборите на "Левски" и съперникът им от морската столица. Битката ще се състои в зала "Универсиада". 

"Сините", водени от Андрей Жеков, са пети във временното класиране с 19 точки (7 победи, 3 загуби) и имат еднакъв точков актив с "Добруджа 07". "Моряците" са десети с 9 точки (4 успеха, 6 поражения), но в последните два кръга записаха победи над класни съперници - "Марек Юнион-Ивкони" и "ЦСКА". 

От своя страна левскарите постигнаха серия от победи и преследват нова такава. Домакинското предимство определено е фактор, но наличието на непредсказуем противник като "Черно море" оставя доза въпросителни за развоя на срещата. 

Последният мач за деня е между носителя на Купата и Суперкупата на България "Хебър" и "Славия". "Тигрите" се представят убедително до момента, като от началото на първенството имат само две поражения - от шампиона "Нефтохимик 2010" и "Пирин" (Разлог), и двете с 1:3 гейма. 

Пазарджиклии са трети в таблицата с 22 точки (8 успеха, 2 загуби), но със сигурност след днешния мач ще има разместване. "Белите" пък остават на последната 12-а позиция с едва 2 точки (1 победа, 9 поражения). 

източник: bgvolleyball.com

c