Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Поредни успехи за две млади певици от студио "Shining voices" в Добрич

Малката певица Сиана Славчева, възпитаничка на вокалния педагог Жана Стефанова от Студио за певци "Shining voices" в Добрич, се завърна с две престижни награди, след участието си в IX Национален конкурс за вокално и танцово изкуство "Звезден сблъсък" във Велико Търново.

Сблъсъкът с талантливи певци донесе на Сиана първо място в категория "Мюзикъл и филмова музика" и второ място в категория "Джаз". Петчленното професионално жури, оценяващо изпълненията на участниците, бе председателствано от Маргарита Хранова. Конкурсът е включен в културния календар на Министерството на Културата.

През изминалата седмица бе представянето на книжка с авторски детски песни и диск с изпълнението им под надслов "Песнички за козички, ръчички и мънички душички" към Фонд "Култура" на Община Варна. Там взе участие с изпълнение на две авторски детски песни друга възпитаничка на "Shining voices" – Ванеса Кънчева. Творбите са с познавателно-забавен характер, а съдържанието запознава най-малките с необятния свят на природата и отношенията между живите същества в нея.

Проектът е създаден с много любов за малките деца от екипа от НЧ "Искра - 1924" гр. Варна, включващ книжка с прекрасни илюстрации, текстове на песничките и диск, съдържащ 15 песни, изпълнени от талантливи малки изпълнители.

Ванеса Кънчева изпълнява песните "Пчеличка", музика София Хитова, текст Искра Иванова, и "Жълто пате" - музика и текст София Хитова.

Книжката е в лимитиран тираж, но всеки който иска да чуе песничките може да направи това на линка: https://youtube.com/@-1924-pw7wb?si=FFXpduFwLXcANbfb

c