Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Помогнете! Животът на болна от рак майка на три деца от Добрич зависи от 123 634 лв.

"Имам една мечта - да видя как децата ми порастват, как стават ученици, абитуриенти, как създават семейства“, споделя тя

Велислава е на 32 г. от град Добрич, майка на три прекрасни дечица – Мария на 7 години, Мая на 5 години и Петър - на 2 години.

„Имах прекрасно семейство и любящ съпруг. Имах всичко. Докато не дойде един ужасен ден и диагнозата рак на гърдата с разсейки в лимфните възли, 4 стадий. И нужните ми 123 634 лв. за скъпоструващо и животоспасяващо лечение в Турция. Сума, която е непосилна за семейството“, споделя младата жена..

Всичко започнало безобидно през януари 2022 г. с подути лимфни възли на врата. Последвали кръвни изследвания, рентген, ехография, биопсия и диагнозата рак. След това дошли още биопсии - от гърда и от лимфен възел на подмишницата, химиотерапия, алергични реакции,. При поредно изследване установяват, че ракът не само не е изчезнал, а  е прогресирал и вече има много повече заразени лимфни възли. Последва четвърта биопсия, променен статус на рака, хормонална терапия. В началото на април  едната й гърда и засегнатите лимфни възли се подули и станали твърди и болезнени на допир. Според лекарите обаче това е реакция на организма към лечението. Повтарят го лекарите във Варна, в София, в Плевен. Всички потвърждаваха поставената диагноза, и аз спокойна, че ще отмине, продължавах да търпя болката, стисках зъби и не показвах на никого около мен, че имам проблем. За моята диагноза знаеха много тесен кръг от хора, не исках да ме съжалява никой . Аз съм силна. Но всеки ден усещах , че нещо не е наред. Усещах как всичко се увеличава, усещах този миниатюрен тумор , който никой не виждаше как расте“, разказва Велислава.

На 1 май гърдата й се разранила от нищото. По думите на лекарите - отново реакция от лечението, ще мине. Но не отминавало.

„Болката ставаше нетърпима, плачеш постоянно. Дори вече на децата ми не им правеше впечатление, че мама плаче, подминаваха и продължаваха да играят“, споделя младата майка.

Лекарите продължили да й изписват нови лекарства, а нея продължавало да я боли. Затова й изписвали обезболяващи, без които вече не можела, но спрели да действат. По случайност успява да се запише за консултация на 20 май с турските професори Ибрахим Йълдъз онколог и Проф. Джихан Урас – от Университетска болница Аджибадем Атакент.

При прегледа на документите и при вида й те бяха напълно единодушни и категорични, че жената по спешност трябва да замине за Турция, за нови биопсии на гърда и лимфен възел на врата и нов Пет скенер. Казали й, че нямам никакво време за чакане и ще направят всичко възможно до 2 дни да я включат в графика. За ден си извадила паспорт, семейството направило и невъзможното да събере 12 000 лв. и на 22 май вечерта пътували за Турция. На следващия ден вече била в клиниката, където й направили новите 2 биопсии, кръвни изследвания и консултация с проф. Урас. Последвал пет скенер с допълнителни изследвания. На 26 май излязъл резултатът от третият ПЕТ скенер. Отчел много голяма прогресия в заболяването, увеличаване на засегнатите лимфни възли, поява на нови места, увеличаване на размера на тумора вече на 3 см и вероятни разсейки вече и в мозъка.

„Думите на проф. Йълдъз бяха ,че аз съм много сложен и объркан случай. И ако бях продължила с това лечение, нямаше нещата да свършат добре. За няма и 5 месеца се бях влошила много, а никой не ми обърна внимание. Обезболяващи бяха решението на българските лекари. Нямаше време да чакам, веднага на другия ден беше и първата химиотерапия, която ми назначи. По спешност трябваше да започне лечение, докато излязат всички резултати“, споделя тя. Предстоят й изследвания, които трябва да се направят в Турция, както и химиотерапия, заедно с имунотерапия и още доста изследвания, от които зависи животът й и шанса децата й да израснат с майка до себе си.

Нужната сума за това животоспасяващо лечение е 63 200 евро или 123 634 лв , която е абсолютно непосилна сума семейството на Велислава.

Затова тя се обръща към всички добри хора с думите: „Помогнете ми! Аз няма да мога да се справя без вас! Имам една единствена мечта - да видя как децата ми порастват, как стават ученици, абитуриенти, как създават семейства“.

 

Дарителска сметка

Банка ДСК

IBAN BG61STSA93001526062356

Титуляр: Велислава Кирилова

Основание за плащане : дарение

c