Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Полицията не откри нито отрова, нито мъртви кучета в Кранево

Извършена е проверка по сигнала за разхвърляна отрова на детска площадка и поминали поне пет кучета в село Кранево. „Няма отрова, нито мъртви кучета“, каза за Про Нюз Добрич говорителят на Районната прокуратура в Добрич д-р Даниел Илиев.

Полицейските инспектори са отишли на детската площадка, заедно с мъжа, който е подал сигнал в социалната мрежа, но отрова не е открита.

Полицейската проверка е приключила и материалите са изпратени в прокуратурата.

Припомняме, че в социалната мрежа беше изнесена информация, че "В Кранево е разхвърляна отрова и вече има 5 мъртви кучета, починали мъчително без възможност да бъдат спасени. В петък отровата е била разхвърляна и около детската площадка към детската градина". Ивайло Василев апелира родителите да бъдат внимателни с децата си и да не ги оставят без надзор, особено малките, които винаги може да вземат и лапнат нещо от земята.

Неизвестен е пръснал отрова на детска площадка в Кранево. Има поне пет мъртви кучета

По думите му на кучетата е направена аутопсия и е установена отровата. Полицията вече работи по случая, информирани са и кметицата и директорката на детската градина, посочи Василев. 

Кметът на Кранево Атанаска Иванова посочи, че сигналите за агресивни кучета са ежедневни, а най-често нападенията се изразяват в ухапвания и настървено лаене срещу хората. “Популацията на кучета е много голяма и трябва да се вземат мерки. Имам наблюдения, че се носят кучета и от други места, от други приюти се извозват животни и хората ги разселват”, каза Атанаска Иванова.

Снимката е илюстративна

c