Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Пътят на влюбените: Желю и Вера от Добрич разказват своята история

Желю и Вера сключиха брак в Дома за стари хора в Добрич. Дни след сватбата се срещнахме с тях, за да разкажат повече за себе си и любовта, за пътя в живота им, за старата и настоящата любов. Ето техните истории, които в края се сливат в една.

Любовта не познава възрастови граници и това беше очевидно, когато 80-годишният Желю и неговата връстничка Вера сключиха брак, дни преди Деня на влюбените в старческия дом в Добрич. Тяхната любовна история е уникална, тъй като те се влюбват след като са живели пъстър живот, доказвайки, че любовта няма срок на годност.

Желю, родом от село Добрин, се премества в Добрич през 1964 г., където учи в Техникум по механизация на селското стопанство /ТМСС/ в Толбухин (сега Добрич). След това придобива квалификация за международен транспорт в Русе. Желю се завръща в Добрич и работи в Многопрофилната болница в града в отделенията Централна стерилизация, Операционни зали и Интензивни сектори. Става и отговорник за храната в детското отделение. След това работи като шофьор в Психиатрията, Комитета и в помощното стопанство на Община Добричка. По-късно работи и като шофьор в туристическата индустрия, като обслужва клиенти на големи голф комплекси по Черноморието. Желю е бил женен, но съпругата му е починала преди 28 години. Той е баща на две дъщери, дядо на двама внуци и прадядо на едно правнуче.

Вера е родена в Киргизстан и от десетгодишна възраст живее в Белгород, Русия. Работи в строителството, където среща първия си съпруг, българин. Преместват се в България през 1980 г. и Вера работи в детски градини и в туристическата индустрия, включително в комплекса на Министерски съвет “Слънчев ден” до Варна. За съжаление, първият ѝ съпруг участва в катастрофа и тя трябва да се грижи за него, семейството им няма деца. Съпругът ѝ умира преди 11 години.

Желю и Вера са истински влюбени, но не по младежки, а както те го наричат, "старческа любов". Пожелават си здраве и уважение помежду си и разбирателство със всички.

Възрастната двойка споделя, че се справя добре и че не им се налага да готвят или да перат дрехи, тъй като живеят в старчески дом. Те се фокусират само върху обикновените неща, които се случват в старческия дом. Вера постъпва в старческия дом в Добрич през юли миналата година, а Желю - месец по-късно. Те се разхождат, почиват си и ходят на гимнастика и културни събития.

Желю внимателно обмисля да предложи брак на Вера, но бързо се решава. Персоналът на старческия дом също му помага със съвети. Желю е истински джентълмен и постоянно прави подаръци на Вера по различни поводи. На именния ден приятелите на Вера организират внезапно посещение на Желю, който носи дарове, за да зарадва бъдещата си дама.

 

Любовната история на Желю и Вера е доказателство, че любовта не познава възраст и може да почука във всеки един момент. Екипът на Про Нюз Добрич им пожелава крепко здраве и щастлив съвместен живот.

c