Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Палитра от събития предлага културният календар за месец юни в Тервел

Месец юни ще предложи богата културна програма за жителите на град Тервел. Това е месецът, през който по традиция се изявяват всички школи и клубове по изкуствата към читалището и Центъра за подкрепа за личностно развитие, посочват от Общината.

Годишните концерти на ДФТА "Калинка Вълчева" с гл. художествен ръководител Нели Денева и всички останали самодейни състави при НЧ „Димитър Дончев – Доктора” ще се състоят на 6 и 7 юни в 18.30 часа. Билети се продават на касата на читалището.

На 11 юни от 17.30 часа Църковен хор "Св. Георги", с диригент маестро Живко Колев кани своите приятели на концерт под наслов "Невидими послания". Произведенията от различни жанрове, обработени за хор, ще бъдат представени в Храм "Св. Георги".

Следващата дългоочаквана дата в календара е 22 юни, когато Тервел ще посрещне гости отблизо и далеч на Фестивала на бялата жътва. Тренировъчният стадион в парка ще бъде в епицентъра на веселието с изпълнения на клубове по танци, изложение на местни производители и творци, много музика и хора с оркестър "Добруджанци" и приятели.

На 23 юни, по случай храмовия празник на църквата "Св. Троица", художничката с корени от с. Безмер Весела Делинска, ще открие своята изложба с икони. Проявата ще се състои от 11.00 ч. в църквата на с. Безмер.

Финални щрихи към проявите със своята "Сцена на изкуството" ще поставят участниците в школите при ЦПЛР "Малкият принц". Спектакълът е на 26 юни от 18.00 часа в читалището.

 

c