Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Отец Емануил отслужи литургия и освети курбан за дъжд на земеделските производители от Добрич

Започна тридневната платформа Ден на полето, която тази година се провежда в землището на село Попгригорово

Отец Емануил освети белия курбан за дъжд на земеделските производители от Добрич. Той беше приготвен от Ангел Ангелов в прочутия му Юнашки тиган - най-големия български тиган, изработен от 78 кг. специална неръждаема стомана, с диаметър 150 см. и проектиран за приготвяне на 1500 порции едновременно на жив огън. Той и Музеят на хляба и традиционните храни вече трета година участват в земеделския форум край Добрич.

Националната асоциация на зърнопроизводителите и Добруджански съюз на зърнопроизводителите с председател Радостина Жекова откри днес мащабната платформа Ден на полето, която тази година се провежда в земището на село Попгригорово. Събитието се превърна в традиция и е място на среща на земеделци и професионалисти. Организаторите обещават три дни, посветени на иновациите и най-добрите практики в земеделието. Посетителите имат възможност да се потопят в света на земеделието и да видят най-новите и иновативни хибриди на царевица и слънчоглед. В рамките на форума ще бъдат представени най-добрите торове и препарати на пазара, които ще ви помогнат да подобрите добивите и качеството на продукцията си. Ще има демонстрации на модерни земеделски машини, които ще ви впечатлят с ефективността и иновативността си.

За малките гости са подготвили специални изненади, една от които е - играта "Лабиринт в полето". В това приключение децата ще трябва да намерят улики и да се ориентират чрез карта, което ще направи преживяването им още по-вълнуващо и забавно. Утре ще бъде представена новата програма на Музей на хляба и традиционните храни със Слънчев хляб и тайни ароматни теста.

 

c